Apple проговаря за причините за изтичането на голите звездни снимки..

05 Септември, 2014
5 коментара

Последният звезден скандал, който разтресе всички, беше изтичането на личните голи снимки на стотици известни дами, за което много хора обвиниха Apple и системата им за сигурност. 

Интимните снимки на пострадалите от хакерската атака звезди, които изтекоха в интернет пространството на 31 август, са били извлечени чрез пробив в услугата iCloud.

След скандалните новини и стотиците засегнати звездни дами, хората започнаха да се чудят колко ефективна е защитата на Apple. 

Технологичният гигант най-накрая направи изявление в защита на продуктите си на 2 септември: "Когато научихме за кражбата, бяхме възмутени и веднага мобилизирахме инженери на Apple, за да открием източника. Поверителността и сигурността на нашите клиенти са от първостепенно значение за нас."

След като прекараха почти 40 часа в разследване на вероятната хакерска атака, Apple откриват, че в повечето акаунти на красавиците е имало нормален достъп, което означава, че който и да е влязъл в профилите им го е направил със собствените имена и пароли. Как е станало това? Чрез компроментиращо използване на опцията за забравена парола - практика, която се използва много често в интернет. 

Image title

Коментари

Анонимен
#5 от Alif
26 Май, 2015 | 03:44
Напиши отговор
That's a smart answer to a diicffult question. http://wgxbwi.com [url=http://nohqacbhsk.com]nohqacbhsk[/url] [link=http://oaooapejvy.com]oaooapejvy[/link]
Анонимен
#4 от Sonny
25 Май, 2015 | 03:14
Напиши отговор
That's more than seblnise! That's a great post!
Анонимен
#3 от Facundo
23 Май, 2015 | 08:30
Напиши отговор
Hats off to wheoevr wrote this up and posted it. http://ncnmlof.com [url=http://rcgqkalc.com]rcgqkalc[/url] [link=http://rocfbsawmcn.com]rocfbsawmcn[/link]
Анонимен
#2 от Dylan
22 Май, 2015 | 21:53
Напиши отговор
That's a quect-witkid answer to a difficult question
Анонимен
#1 от Abril
21 Май, 2015 | 14:07
Напиши отговор
Posts like this make the intneert such a treasure trove
Добави коментар