10 безценни съвета при избора на сенки за очи!

28 Юли, 2014
0 коментара

Като една от най-забележимите и внушителни черти на лицето ви, както много жени, вероятно и вие предпочитате да носите грим, за да наблегнете на очите си. Сигурно понякога се чудите дали носите подходящия цвят и дали нанасяте очния грим правилно. Изборът на цвета на сенките за очи зависи от редица фактори: тенът на кожата, облеклото и цвета на очите. 

Вижте тези 10 съвета, които ще ви помогнат да изберете перфектния грим за очи:

Избор за кафевите очи

На кафевите очи отиват почти всички нюанси - от много светли до много тъмни, почти черни. Жените с кафеви очи обикновено имат разнообразни цветове на кожата, от бледи до шоколадови, а косата им обикновено е тъмна. Точно за това, няма само една цветова гама, която е подходяща за кафеви очи. Все пак, жените с този цвят очи рядко могат да сгрешат, ако изберат медни, бронз, шампанско, зелени или розови сенки.

Image title

Избор за сините очи

Жените със сини очи изглеждат невероятно, когато се спират на свежи и студени цветове като зелено, синьо, лилаво и розово. Цветната гама, която е асоциирана със зимата и пролетта най-много подхожда на синеоките дами, особено ако жената има руса или светло кестенява коса. Много жени със сини очи изглеждат чудесно със сиви и тъмносиви очни сенки.

Image title

Избор за зелените очи

Зеленооките жени често имат червеникава коса, и обикновено имат блед цвят на кожата. Все пак, понякога зелените очи се срещат и при дами с по-тъмен тен на кожата и руса, кестенява и дори черна коса. Като цяло, студената палитра е добър избор - зелените, сините и земните тонове са нюансите, на които трябва да се спрете ако имате такива очи. Ако косата ви е по-тъмна, можете да се спрете и на сенки в по-топли тонове като мед и злато. 

Image title

Избор за пъстри (лешникови) очи

Пъстрите очи могат да бъдат по-зеленикави, по-кафенеещи или с повече сиви нюанси. Доминантният цвят в пъстрите очи определя какви цветове сенки за очи са подходящи. Например, жените с зеленикаво-пъстри очи трябва да се подчертават с по-студени нюанси, докато за жените с кафяво-пъстри очи топлата цветова гама е по-добър избор.

Image title

Избор при по-топли тонове на кожата

Ако вените на китката ви са по-скоро зеленикави, отколкото синеещи, най-вероятно имате топъл тон на кожата си. По същия начин, ако златните бижута изглеждат по-добре на вас, отколкото сребърните, най-вероятно имате топъл тон на кожата си. Ако имате такъв тип кожа и тъмни очи, търсете сенки в зелено или златно. Ако пък имате зелени или сини очи, стремете се да залагате на розовеещи или лилавеещи нюанси.

Image title

Избор при по-студени тонове на кожата

Ако вените на китката ви са синеещи и среброто ви стои по-добре, отколкото златото, най-вероятно имате кожа в по-студен тон. Жени с по-студени кожни тонове обикновено имат бледа и бяла кожа. Сенки за очи в цветове като горско зелено и дълбоко синьо често изглеждат фантастично на такива жени. Бледо лилаво и цвят лавандула също ще изглеждат невероятно с тенът ви.

Image title

Избор за дневен грим

Обикновено дневните гримове трябва да бъдат по-нежни, почти незабележими и със смекчени цветове. Това означава, че трябва да се спрете на матирането вместо на блестящите оттенъци и металик нюансите. Можете да използвате ярки цветове, но по-скоро такива, които са по-приглушени: сивеещо вместо електрическо синьо или по-мек нюанс на зеленото. Неутралните цветове като сивото са почти винаги подходящи за леко дневно потъмняване на очите. 

Image title

Избор за нощен грим

Когато отивате някъде вечер, няма нужда да се чувствате ограничени в избора на сенки за очи. Изберете блестящи цветове, златни нюанси, сиво-черен опушен или котешки грим, или просто заложете на палитра, която си отива с очите или облеклото ви. Ако все пак изберете по-тежък нощен очен грим, опитайте се да гримирате останалата част от лицето си по-неутрално.

Image title

Избор на сенки според облеклото?

Ако имате сини очи, дрехите ви са сини имате студен тон на кожата, може би трябва да пропуснете сините сенки за очи. По-добър избор би бил някой неутрален или блед цвят като пепел от рози или бежаво. Изборът на грим, който напълно съвпада с облеклото ви може да създаде впечатлението, че се опитвате твърде много. Ако обичате гримът ви да си отива, пробвайте да изберете такъв, който отговаря на аксесоарите или маникюра ви, но не прекалявайте.

Image title

Избор само след проба!

Правило №1 при избора на гримове от всякакъв тип е, независимо от очите, дрехите или цвета на кожата ви - опитайте преди да закупите! Нюансът на едни сенки може да бъде напълно различен от нюансът на сенки от друг производител, който твърди че това е същият цвят. Ако някой оттенък не ви харесва, продължавайте да търсите и да пробвате, докато намерите цвета, към който се стремите...

Image title

Изборът на правилните гримове за очи не трябва да е труден или объркващ. Следвайте тези съвети и ще откриете какъв е най-подходящият цвят за вас!

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар