7 мита за бижутата, на които да спрете да вярвате!

26 Септември, 2014
5 коментара

Сигурно сте чували много митове около красивите аксесоари и сте се чудили кое е истина и кое не е. Всъщност, има много митове около бижутата, които всеки знае, и които са пълна лъжа! 

Вижте списъка и разберете кои са ти:

1. Диамантите са неунищожими.

Това е не е вярно, но един диамант наистина може да надраска друг. Диамантите се напукват, ако не се грижите добре за тях. За това, ако искате диамантите ви да остават непокътнати за дълго време, най-добре ги почиствайте често. 
Image title
2. Златото има три различни цвятаВ магазините за бижута често казват, че златото може да бъде жълто, бяло или розово. Но това не е съвсем вярно. Чистото злато е жълто на звят, а смесването му с други компоненти му придава цвят. Дори ако розовото или бюлото злато е наистина ценно, никога няма да е истинско колкото истинското злато.

Image title

3. Захапете златото, за да разберете дали е истинско. 

Повечето от нас за чували със сигурност този мит. Чистото злато е меко и ако го захапете достатъчно силно ще оставите зъбни отпечатъци по него. Но и други метали са меки и някои хора могат да ги боядисат, за да изглеждат като злато и ги продават като истинско. За това, никога не разчитайте на този начин за разпознаване ан златото. 

Image title

4. Диамантите са най-редките скъпоценни камъни

Има някои цветни диаманти, които са наистина редки и много трудни за откриване. Но все пак, диамантите не са най-редки. Ако не вярвате, прочетете книгата за Рекордите на Гисен, където ще откриете, че най-редкия камък е паинит.

Image title

5. Оцетът разтваря перлите

Има малко истина в този мит, но на оцета ще му трябва твърде много време за да разяде перлите, а за да се случи трябва перлите да са натрошени. За това, тук имаме частична истина, но не е нищо с което да се занимавате, освен ако не искате да разтваряте натрошени перли. 

Image title

6. Опалите носят лош късмет

Преди много години, римляните са вярвали, че опалите носят добър късмет и са ги носили като талисмани. С годините, опалите са станали символ на лош късмет, но в днешни дни знаем, че те са ценен скъпоценен камък. 

Image title

Бяхте ли чували тези митове? Знаете ли други митове? Споделете!

Коментари

Анонимен
#5 от Puss
28 Октомври, 2016 | 02:52
Напиши отговор
No coianpmlts on this end, simply a good piece. http://lpoehm.com [url=http://sbwrvdf.com]sbwrvdf[/url] [link=http://hjtipo.com]hjtipo[/link]
Анонимен
#4 от Berlynn
27 Октомври, 2016 | 20:08
Напиши отговор
You've imsserped us all with that posting!
Анонимен
#3 от Terrah
25 Октомври, 2016 | 20:39
Напиши отговор
Hey, that's the graetest! So with ll this brain power AWHFY? http://qseygxbhbr.com [url=http://jqlejhj.com]jqlejhj[/url] [link=http://yxplusjwx.com]yxplusjwx[/link]
Анонимен
#2 от Lettie
24 Октомври, 2016 | 06:26
Напиши отговор
You put the lime in the couocnt and drink the article up.
Анонимен
#1 от Caelii
23 Октомври, 2016 | 15:39
Напиши отговор
A plelisngay rational answer. Good to hear from you.
Добави коментар