Хотел с 10,000 стаи не е имал нито един посетител...

29 Септември, 2014
0 коментара

​Покрай широкия пясъчен плаж на германския остров Рюген в Балтийско море се разполага най-големият хотел в света. Той е толкова огромен, че дължината му се разполага на 5 км по цялото крайбрежие и има 10,000 стаи с изглед към морето. Изненадващо е, че въпреки че е бил построен преди повече от 70 години, нито един гост не е отсядал в него.

Image title

Това е така, защото този курортен комплекс на име Прора е бил построен от германците между 1936-1939 г, по заповед на Хитлер. В този период, са били подготвяни военни действия, за това и хотелът така и не бил довършен.

Image title

Дългите сгради са с дължина от 5 км и са на 150 метра от плажа. По време на няколкото години, в които е бил строен хотелът, всички големи строителни компании и почти 9,000 работника са били включени в този проект. 

Image title

С началото на Втората Световна Война, спира строежа на Прора, а работниците са пренасочени към фабрики за оръжия. 

Image title

Осемте блока, театъра и киното до ден днешен стоят празни, а вътрешните басейни и фестивалната зала така и не били довършени. 

Image title

След войната, Прора е използвана от военните като аванпост за Източно-германската армия. Но след 1990 г, хотелът отново остава празен.

Image title

Огромният почивен комплекс, построен да приема 20,000 посетители, е бил част от нази програмата "Сила чрез щастие". Целта е била да се направи място за почивка, отдих и забавление на германските работници, и където да се разпространяват нази идеите.

Image title

В днешни дни мястото е празно и изоставено, с изключение на малък музей и дискотека. Местните жители наричат Прора Колосус, заради огромните размери на сградата. 

Image titleImage title

Има хиляди празни стаи, повечето прозорци са изпочупени от вандали, стените са надраскани, а тавана и стените започват да се разпадат.

Image title

Имало е много идеи какво да се направи с изоставената сграда. В момента планът е Прора да се превърне в модерно място за почивка. Четири от блоковете вече са продадени на частни инвеститори. 

Image title

Предприемачите имат нова визия за хотела. Искат да построят стотици апартаменти с кафенета, хотели, дискотеки, спортни зали, и басейни, с цел привличане на туристи в областта. Ето как планират да изглежда мястото:

Image title

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар