7 вкусни храни за освобождаване на стреса!

02 Октомври, 2014
5 коментара

Храненето е вероятно най-добрият начин да намалите стреса. Има обаче няколко храни, които имат невероятен успокоителен ефект върху стресираните и притеснените хора. В забързаното и напрегнато всекидневие е направо безценно да знаете кои са те. ​

1. Овесена каша

Oatmeal

Една от най-здравословните и наяждащи закуски, овесената каша може да ви помогне да се справите със стреса. Овесената каша е комплексен въглехидрат, който помага на мозъка да произвежда серотонин. Този хормон помага за успокояването на притеснителните симптоми. 

2. Натурален шоколад

Dark chocolate

Натуралният шоколад е сладко изкушение, което помага при битката със стресирания начин на живот. Съдържа много флавоноиди, които помагат с релаксацията. Когато сте стресирани, просто хапнете малко натурален шоколад. 

3. Спанак

Spinach

Може да не обичате спанак, но това е една от най-добрите храни за намаляване на стреса. Спанакът е богат на магнезий, който помага на тялото ви да се справи със стреса. Плюс това, контролира кръвното налягане. 

4. Боровинки

Blueberries

Вкусните боровинки са богати на антиоксиданти, които се борят срещу кортизола, стероидният хормон, коюто се произвежда когато сте под стрес. За това, когато се почувствате притеснени и неспокойни, изяжте една купичка с боровинки.

5. Орехи

Walnuts

Обичате ли орехи? Това е още една вкусна храна, която може да намали нивата на стреса и притеснението ви до минимум. Орехите намаляват кръвното налягане и така стреса е по-лесно контролиран. 

6. Сьомга

Salmon

Сьомгата е риба, която е богата на много Омега-3 мастни киселини, от които се нуждаем. Те са много полезни за сърцето, пулса, увеличават произвеждането на серотонин и намаляват стресовите хормони като норадреналин и кортизол.

7. Слънчоглед

Sunflower seeds

Слънчогледовите семки са добър източник на магнезии и фолиева киселина, които ще ви помогнат да контролирате емоциите си. Друга положителна черта на похапването на слънчоглед е, че той е стимулира отделянето на хормони на щастието, а чопленето успокоява нервите. 

Коментари

Анонимен
#5 от Prasanth
23 Май, 2015 | 16:55
Напиши отговор
That's a quict-wikted answer to a difficult question http://pfkygl.com [url=http://hxmfhmc.com]hxmfhmc[/url] [link=http://yrmclwaprj.com]yrmclwaprj[/link]
Анонимен
#4 от Kuikui
23 Май, 2015 | 10:23
Напиши отговор
Hey, good to find sooemne who agrees with me. GMTA.
Анонимен
#3 от Imam
23 Май, 2015 | 03:41
Напиши отговор
Free knowledge like this doesn't just help, it promote deyrcoacm. Thank you. http://enupszzlq.com [url=http://tlkeuosjo.com]tlkeuosjo[/url] [link=http://iqgxei.com]iqgxei[/link]
Анонимен
#2 от David
22 Май, 2015 | 20:22
Напиши отговор
Thanks for helping me to see things in a difnfreet light.
Анонимен
#1 от Rafik
15 Май, 2015 | 21:01
Напиши отговор
Smart thniikng - a clever way of looking at it.
Добави коментар