8 причини да бъдете физически активни!

23 Септември, 2014
5 коментара

​Всички знаят, че е полезно да се тренира, и все пак много хора имат проблеми с това да останат активни. Тренировките и спортът имат невероятни ползи не само за здравето, но и за цялостното благосъстояние на организма и тялото. 

Трябва да намирате време за повече разходки, да се качвате по стълбите, а не по асансьора, изобщо - трябва да се движите повече, да бъдете по-активни физически. Ако ви липсва мотивация, представяме ви осем страхотни причини да бъдете физически активни:

1. Добро здраве

Упражненията и движението са много мощно средство в превенцията на много болести. Активността заздравява мускулите на сърцето и намалява шансовете да се разболеете от рак и артрит. Движението е много полезен навик при справянето с определени здравни състояния като инсулти, депресия и метаболитни синдроми. Също така подсилва мускулите и костите ви. 

Image title

2. Повече енергия

Тренировките могат да ви помогнат да оправите настроението си и да имате повече енергия. Колкото по-активни сте, толкова повече тренирате и подсилвате мускулите си, за да имате по-добра издръжливост. Движението може да направи чудеса за тялото и за цялостното ви здравно състояние.

Image title

3. По-добър сън

Активността помага и в подобряването на спането вечер. Ако се захванете с тренировки, спорт или просто се движите повече, ще можете и да заспивате по-бързо. Това не е всичко, учени са доказали, че активността помага да спите по-дълбоко и да се чувствате по-отпочинали рано сутрин. 

Image title

4. Подобрява сексуалния живот

Движението е много важен фактор, който въздейства на сексуалното ви здраве. Повишените нива на енергия се отразяват и в спалнята. Повишената физическа активност за жените спомага за по-лесна възбудимост. А при мъжете, които са активни, има по-малък шанс за еректилна дисфункция, отколкото при мъжете, които не са. 

Image title

5. По-дълъг живот

Тренировките помагат да живеете по-дълго. Освен здравословните проблеми, които активния начин на живот ви помага да избегнете, при хората които се движат по 7 часа на седмица се наблюдава тенценция за 40% по-малък шанс да умрат по-рано, отколкото при тези, които са активни по-малко от 30 минути на седмица. 

Image title

6. Здравословно тегло

И най-накрая, движението помага да контролирате теглото си. Докато загубата на излишни килограми не е задължително да бъде приоритетна цел, да поддържате теглото си в здравословните норми има много предимства за организма. Намалява риска от сърдечни проблеми и диабет. 

Image title

Коментари

Анонимен
#5 от Lynsey
28 Октомври, 2016 | 02:52
Напиши отговор
Thanks guys, I just about lost it loonkig for this. http://gwyrrwduhk.com [url=http://rzvvhfe.com]rzvvhfe[/url] [link=http://cjaocoihqpe.com]cjaocoihqpe[/link]
Анонимен
#4 от River
27 Октомври, 2016 | 20:07
Напиши отговор
Okay I'm conevncid. Let's put it to action.
Анонимен
#3 от Lakesha
25 Октомври, 2016 | 20:39
Напиши отговор
I never thought I would find such an everyday topic so enhnlarlitg! http://fgtgdud.com [url=http://wctyzdcjhsi.com]wctyzdcjhsi[/url] [link=http://clfnaundgkk.com]clfnaundgkk[/link]
Анонимен
#2 от Kairi
24 Октомври, 2016 | 06:26
Напиши отговор
I thought I'd have to read a book for a dicvrseoy like this!
Анонимен
#1 от Rosabel
23 Октомври, 2016 | 15:24
Напиши отговор
It's a pleasure to find such ratnoiality in an answer. Welcome to the debate.
Добави коментар