Как да направите тренировката забавна!

26 Септември, 2014
0 коментара

Всеки има нужда от упражнения! Полезно е и в дългосрочен план ще ви помогне да изглеждате още по-добре. Това не се харесва на много хора. Тренировките изискват работа, отдаденост и време. Когато сте нови в тази сфера, по-добре се научете първо да се наслаждавате на активността. Ето няколко начина:

1. Тръгнете по лесния път

Image title

Разхождането е лесен метод да започнете своя здравословен начин на живот. Всяко движение е добре дошло за тялото ви. Ако не искате да се напрягате прекалено много - заложете на разходките. Безплатно е и не само горите калории, но и не се изисква кой знае каква физическа активност.

2. Пуснете си музика

Image title

Какво по-хубаво от това да се насладите на любимата си музика, докато тренирате. Има толкова много музикални приложения за смартфони, че лесно можете да намерите много възможности за развлечение, които да отговарят на вкусовете ви. Увеличете звука и се изгубете в своя собствен свят. Ще бъдете във форма по-бъроз, отколкото предполагате.

3. Доведете приятел

Image title

Да имаш компания за тренировки помага много на фитнеса ви. Когато имате с кого да си говорите, да се забавлявате и с когото да обменяте опит, съвети и идеи, тренировките стават много приятни. Приятеля ви ще ви бъде като пример за човек, с когото да се сравнявате и ще ви осигури някой, който да ви мотивира. 

4. Състезавайте се

Image title

Малко здравословна конкуренция може да ви мотивира да се напрегнете повече в тренировъчния си режим. Има приложения като Zombies, Run!  които превръщат бягането в игра, и MyFitnessPal, благодарение на което можете да се свържете с други хора от фитнес обществото. Независимо дали директно се състезавате с приятел или с пердишните си постижения, поставянето на цели е ключът към успеха.

5. Релаксирайте

Image title

Най-хубавата част от тренировките е колко приятно ви става, докато почивате. Ако си мислите, че да лежите по цял ден и приятно, тогава пробвайте да се хвърлите в леглото или на дивана след фитнес или тренировка. Колкото повече напрягате и стимулирате себе си, толкова по-добре ще се чувствате, когато релаксирате.

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар