Защо трябва да спортуваме?

28 Април, 2015
0 коментара
Всяка вечер преди да си легнете си обещавате да започнете да спортувате? Или винаги, когато се погледнете в огледалото си мислите, че трябва да стегнете? Но мързела ви спира. Всъщност ползите от спорта са повече, от колкото ползите да стоиш на дивана по цял ден. Няма нищо лошо да се погрижиш за себе си.
Всеки започва да спортува заради стягане на тялото. По-добре да имаш "плочки", от колкото "бирено коремче". Ако искате да свалите килограми, подходящи са бягане, танци, колоездене, танци.
Друга полза от спортуване е заздравяването на костите. Редовното спортуване предпазва от остеопороза. Спорта стимулира костните клетки.
Спорта също помага за намаляването на стреса и прочиства мозъка от негативните мисли. Това се дължи на ендорфините, които произвежда мозъка, когато спортуваме. Те имат успокояващ ефект.
Спорта може да е забавен. Например, ако спортуваш с приятели или с подходяща музика. Спорта е и почивка. Начин да се разтовариш от напрегнатия ден в офиса.
Това са само част от причините защо трябва да спортуваш. Тялото ни задължава да се грижим за него, както и за здравето си. Защото спорта изгражда имунитета ни и ни прави по-здрави и да живеем по-дълго. Спорта е начин на живот. Учи ни на навици, които се изграждат само при спортистите.
ЕТИКЕТИ

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар