Кантар или сантиметър

26 Март, 2020
0 коментара


Всички искаме перфектно тяло. Когато качим започваме да мислим за отслабване. Започваме да разгледаме диети, лекарства, добавки, тренировки и хранителни режими. Знаем, че искаме красиво тяло и се чудим как най-бързо и лесно да превърнем нашето като излязло от списание. Е, лесен начин няма. Не се заблуждавайте. Нека обаче преди да предприемем каквито и да е било действия да се запитаме кое искаме всъщност да сме по-малко килограми на кантара за наше успокоение и да може да казва с гордост аз съм ... килограма. Това ли наистина искате или да си много повече от .... мечтаните килограми, но да изглеждате страхотно. 

Знаете ли, че един килограм месо ще изглежда по-малко от килограм сланина, но сланината ще е по-обемна или казано по друг начин може да съм 65 и да имам тяло от корица със стегнато тяло, нисък процент подкожни мазнини и да изглеждам сякаш съм 48. Но може и другия вариант да съм 55 килограма с отпуснато тяло, придобито от глад и отпусната кожа. С доста мазнини и да изглеждам сякаш съм 70. Не ви се вярва, помислете си тогава за момиче което изглежда слабо, но каже че е повече килограми от вас и си мислите "те костите й тежат повече" или "тя е по-висока". Заблуждавате се, просто тя е със стегнато тяло без мазнини.

 Тогава какво наистина искате. Ако искате просто да свалите на кантара това ще е лесно. Премерете се вечер след вечеря и сутрин след ставане и ще видите поне половин разлика на кантара. Ако искате да отслабнете само за да се заблуждавате и за кантара всяка диета за отслабване ще ви свърши работа. Трудно е ако искате да влезете в любимите си дънки от преди да забременеете или да може да избирате дрехи без да се съобразявате дали имат вашия размер. Тогава трябва огромна промяна. Тогава не кантара, а сантиметра ще е вашето огледало. 

В началото запишете вашите размери на ханша, краката, корема и ръцете. Започнете диетата си съчетана с трениране и след месец отново се премерете и ще забележите резултатите. Може да се снимате визуално в началото и след месец. Когато е съчетана със спорт и диета ще има видими резултати дори само след месец ,дори само ако кантара показва свален килограм или два, резултата ще е видим. Особенно се забелязва при по-пълните хора. Естествено може да си използвате кантара, но ще забележите по тялото си. Един опитен спортист ми каза, когато вените ти се виждат и изпъкват е признак на малък процент подкожни мазнини. Това е целта, но не да имаме тяло на културист, а тяло на модел, дори по-красиви. С тренировките и спорта може да направите краката и ръцете си слаби, да приберете корема и да повдигнете дупето.

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар