Колариум - или истината за така добрия стар солариум

26 Март, 2020
0 коментара

През изминалите години се наблюдава тенденция, в която все повече жени мечтаят да поддържат шоколадов тен целогодишно. Едни го правят чрез изпръскване на бронзант върху кожата, а други посещават соларни студиа. Колариумът е нов вид модифициран солариум, целящ да накара хората едновременно да получават както бронзов загар, така и по- млада и еластична кожа.

       Социалните мрежи, медията и телевизията непрестанно тръбят за вредите от солариума. От друга страна, именно те не спират да пишат статии, свързани с женската красота и да промотират соларни студиа и техните продукти. Социалните мрежи са основните виновници за ниското либидо на жените. Всяка една себеуважаваща жена се чувства подтисната при вида на друга много по-красива, елегантна и с невероятен слънчев загар. Едни го правят с цел маркетинг като например да промотират скъпите си продукти като кремове и бронзанти. А други, просто защото този скъп вид на “шоколадово бебче” ги доближава до чичко- паричко.

         Поддръжниците на вредите от солариума смятат, че той допринася за поява на рак на кожата, пигментиране и други болести, увреждащи епидермиса. Европейският съюз се опита да приеме закон, ограничаващ прекомерното излагане на соларна светлина и да внесе като предложение използването на соларни лампи с ниски волтове. Предложението бе отхвърлено от депутатите в Съвета, защитаващи малкият и среден бизнес, към които именно принадлежат соларните студиа. 

             Като резултат бе прието компромисно решение да се намалят вредите от соларните лампи, чрез използването на модифицирани такива, например червени, колагенови лампи, и такива излъчващи зелена светлина. Понеже колагенът е всеизвестен с невероятните си свойства да подмладява кожата, използването на колагенови лампи в соларните студиа не само им донесе неминуеми печалби, а дори хора, непосещаващи солариум, започнаха да го посещават заради колагеновите лампи. Новият модифициран вид солариум- Колариумът се превърна в бум сред жените.  

              Единствената съществена разлика между солариума и колариума е това, че колариумът излъчва червена светлина. Всичко се оказва поредният маркетингов трик, който успешно примамва жените, като ги принуждава да инвестират в красотата си, за да изглеждат по- добре. Благодарение на социалните медии, колариумът се превърна в същинско гуру сред жените. 

ЕТИКЕТИ солариум

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар