Сифон за сметана

11 Ноември, 2022
0 коментара


Сифонът за сметана е популярен кухненски аксесоар, който може да се намери в различни магазини. Мнозина обаче не разбират напълно неговите възможности или дори не знаят защо е необходим този уред в подготовката на техните мусове, десерти или кремове. Нека кажем направо, че това не е просто алтернатива на разбиването с тел или миксер. Може би резултатът да е аналогичен, но всъщност разликите във вкуса, визията и обема на крайния резултат са много, мнгоо различни. Нека видим повече за сифоните за сметана.

Сифонът за сметана е малък, но много практичен кухненски уред,  в който се вкарва въздух от цилиндри и някаква маса (сметана, напитки със сиропи и т.н.). Газът под налягане насища продуктите с мехурчета, като по този начин ги разбива.  По-възрастните от нас може би още помнят сифоните за газиране на напитки. 

Модерните сифони за сметана са много по-компактни и удобни, но принципът им на работа не се е променил. Те могат да газират напитки, но и да разбива различни смеси с кулинарно предназначение. В зависимост от своите нужди можем да избираме между патрони, заредени с N2O или CO2. Предимствата на кремовете, приготвени в сифона е тяхната консистенция - те са въздушни и запазват формата си идеално. С миксер е почти невъзможно  да се получи такъв обем и стабилност.

Как да изберем своя модел сифон за сметана? Евтините предложения на пазара са изработени от пластмаса, докато тези, с ръцете на мастър-шефовете са от неръждаема стомана. Естествено, има разлика в цената им, но професионалните модели имат и редица предимства. Като поддържане на нужната температура повече от 6 часа, например. Те се предлагат и с различни дюзи, което ви позволява да получим краен продукт с различни форми. Не се заблуждавайте - моделите от неръждаема стомана са доста леки, охлаждат се добре в хладилник, но не по-зле работят и с горещи смеси за кремове. Докато моделите от алуминий се окисляват от високите температури. За повече информация, разгледайте https://www.spassgas.com/bg/

ЕТИКЕТИ сметана

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар