100 нови трансформатори за EVN България от ЦЕРБ

25 Януари, 2016
0 коментара


От ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА ЕАД (ЦЕРБ) през 2016 г. ще предоставят на EVN България 100 нови разпределителни трансформатори, които ще влезнат в системата, за да заменят остарелите съоръжeния във всички подстанции на EVN. Сделката бе лично наблюдавана от инж. Димитър Белелиев като председател на Cъвета на директорите в ЦЕРБ, защото директно засяга както политиката на компанията, така и националната електрическа мрежа.

Тази сделка стана възможна след като от ЦЕРБ решиха да участват кандидатстват за проекта в консорциум с чехите от BEZ Братислава – фирма със 100 годишна традиция в производството.  В конкурса те се конкурираха с още 8 фирми, между които много големи имена на световната индустрия.

EVN България направи тази стъпка към обновяване на мрежата си, заради редица обстоятелства, които застрашаваха да оставят без електрозахранване голям потребителски кръг. Затова от компанията вложиха инвестиции за 3.5 млн лева. Като  трансформаторите ще биват доставяни на пратки, а самото обновление на мрежата постепенно.

ЦЕРБ е най-старото и най-голямо предприятие за енергийни ремонти у нас. Създадено е през 1948 г., а през 2001 е приватизирано. Специализира в производство, диагностика, поддръжка и ремонт на въртящи се електрически машини и трансформатори, вибродиагностика и балансиране, превоз на тежки извънгабаритни товари. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина.

Димитър Белелиев е: Председател на Съвета на директорите на "ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА" ЕАД (ЦЕРБ ЕАД)

EVN България извършва своята дейност на територия от близо 42 000 km2 и  снабдява с електроенергия 1,5 млн. потребители в Югоизточна България. Компанията е част от австрийския концерн EVN AG, който обслужва  14 млн. клиенти в общо 21 страни.

ЕТИКЕТИ

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар