8 черти на истинския джентълмен!

30 Септември, 2014
0 коментара


Много хора бъркат значението на думата "джентълмен". Отварянето на вратата на дамата незадължително прави мъжа джентълмен, а просто показва добра култура и възпитание. 

Цялостното излъчване, държание и начин на изразяване прави мъжа джентълмен. Днес, ще ви покажем 8-те характеристики, които трябва да притежава:

1. Кавалерство

Да бъдеш кавалер значи да бъдеш галантен. Да отделяш специално внимание на жените и да бъдеш мил и възпитан с тях е една от първите черти на джентълмена. Отварянето на вратите, отварянето на колата, придърпването на стола, все неща, които да показват на жената колко е специална и уважавана.

Image title

2. Учтивост

Да бъдеш мил и любезен е маниер на учтивост. Има много мъже, облечени в костюми, с красиви прически, страхотни обувки и все пак те си вдигат телефона по средата на разговора. Това е невъзпитано и определено не е учтиво. 

Image title

3. Почтеност

Един почтен мъж никога няма да нарани своята половинка. Той е приветлив, уважителен и винаги намира време за своята дама. И най-важното е, че никога не си играе с нея или чувствата й. Игрите са за тийнейджърските връзки, наистина е ужасно, когато и мъжете и жените са оплетени в своите игри. Те си мислят, че връзката не може да просъществува без такива игри, което не е вярно. Този тип поведение не отива нито на дамите, нито на джентълмените. 

Image title

4. Реализъм

Друга черта на джентълмените е реализмът. Хората често не искат да видят реалността. Те предпочитат да живеят във фалшиви заблуждения, отколкото да им се налага да се справят с истински ситуации. Джентълменът винаги вижда всичко реалистично. Ако колата е повредена, трябва да се поправи, те няма да рискуват да карат със счупена кола. Същото е и във връзките. Ако нещо не се получи, те го оправят. Иначе просто се създават още по-големи проблеми. 

Image title

5. Вежливост

Вежливостта и любезността е израз на загриженост за чувствата на другите хора. Като езиково вежливостта включва една изключително сложна смесица от подходящи думи, граматика, интонация и тон на гласа. Позитивната вежливост е използвана за да се наблегне на добрите намерения.

Image title

6. Уважение

Уважителното отношение е основна черта на джентълмените. Да уважавяш някого е да почиташ него и постиженията му. Като се държите уважително към партньорите си, им показвате, че ги разбирате, подкрепяте и приемате такива, каквито са. Но не просто трябва да им се възхищавате, а да ги изслушвате и да осъзнавате, че техните цели са важни, колкото вашите. 

Image title

7. Благородство

Да бъдеш благороден е да си почтен и да може да ти се има доверие. В днешни дни, да намериш благороден човек е трудно, колкото да намериш съкровище. А ако откриете такъв човек, драги дами, не го изпускайте. 

Image title

8. Благоприличие

Думата благоприличие има широк смисъл. Но да бъдеш благоприличен джентълмен е да имаш добро уважително държание, да бъдеш коректен, целесъобразен, да говориш и правиш уместни неща, да си разумен и справедлив.

Image title

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар