Неписаните правила на срещите!

16 Септември, 2014
0 коментара


​На повечето хора им е писнало от постоянните съвети за срещи. Ние от Rox.bg обаче няма да ви подведем със спорна информация и ще ви разкрием реални факти, които важат винаги и във всяка ситуация или по-точно какво да правите и какво да не правите, когато излезете на среща!

Представяме ви неписаните правила на срещите:

1. Отидете навреме!

Просто си представете, че с всяка минута, с която закъснявате, човекът с когото ще излизате ще си мисли колко голяма е възможността да им вържете тенекия. Ще го оставите сам в бар, кафене или ресторант, постоянно гледайки часовника и телефона си, карайки го да се чувства неудобно с това, че всички го гледат да стои сам. Ако се получи неочаквано забавяне задължително се обадете и кажете, че ще закъснеете малко или си уговорете среща на друго по-близко и до двамата място, така че компанията ви да не стои на едно място в безкрайно очакване на вашата поява.

Image title

2. Не говорете колко сте страхотен/страхотна.

Нищо не прави по-лошо впечатление от егоцентричните изказвания и прекалено високото самочувствие. Дори човекът срещу вас да мисли, че самочувствието е добра черта, никога не трябва да парадирате с величествеността си. Освен това е много съмнително половинката ви да иска да слуша през цялото време колко сте невероятни, опитайте се да завържете разговора така, че да стане поне малко дума и за нея. Има много време да се опознавате и този човек сам ще разбере точно колко сте страхотни, но всяко нещо по реда си.  

Image title

3. Бъдете заинтересовани.

Ако излизате с този човек на среща за първи път, най-вероятно ще откриете много неща за него. Някои неща ще ви развълнуват и ще са ви интересни, други не, но все пак дръжте се заинтересовано.

Image title

4. Не си проверявайте телефона постоянно.

Това показва само колко незаинтересовани сте от разговора и колко неуважително се отнасяте към него. Ако си проверявате телефона обикновено заявявате индиректно, че има и други неща по-важни от човека срещу вас.  

Image title

5. Изслушвайте повече.

Всички обичат да чуват гласа си, когато започне опознаване с някого. Не забравяйте, че за да се постигне баланс в отношенията, не трябва да игнорирате и другия човек. Изслушвайте, обмисляйте и възприемайте всичко, което този човек ви споделя и разказва. 

Image title

6. Задавайте повече въпроси. 

Точно така, до сега показвахте интерес в нещата, които сами ви разказваха, но е време да научите повече. Покажете заинтересоваността си от личността срещу вас като задавате повече въпроси за същността, преживяванията и живота на човека. 

Image title

7. Гледайте човека в очите.

Колкото повече гледате настрани, докато разговаряте, толкова по-отдръпнати и незаинтересовани изглеждате. Не е нужно да не отлепяте очи, но когато разговаряте е наистина много важно да поддържате зрителен контакт. Когато стане дума за срамежливост, по-добре кажете на човека, с когото сте излезли на среща, че се притеснявате за да не стават неловки ситуации и да не приемат вашите действия погрешно.

Image title

8. Не прекарвайте твърде много време в разговори за минали връзки. 

Тази тема се подхваща твърде лесно и няма нищо лошо в това да се засегне, освен когато не можете да я оставите. Никой не иска да чуе колко много обичате бившия/бившата си и колко страхотен живот сте имали, когато сте били заедно, нито пък колко ужасен човек е той/тя и какво е направил, и защо, и как, и колко неоценени сте били... 

Image title

9. Бъдете честни.

Връзката ви може да започне добре само и единствено ако сте напълно открити един с друг. Винаги трябва да се гордеете с това, което сте, или това, което обичате. Трябва да заставате зад себе си и миналото си, а ако това не се харесва на компанията ви, тогава този човек не е подходящ за вас. Потърсете някого, който ще ви харесва такива каквито сте, независимо от лошите ви страни. 

Image title

10. Не мислете и говорете твърде много за бъдещето. 

Няма нещо сигурно в този живот. Наслаждавайте се на момента! Забравете за това какво може да се случи, какво най-вероятно ще се случи и т.н. Просто се наслаждавайте на срещата и се опитайте да се фокусирате върху приятната компания.

Image title

11. Предложете да платите сметката

Така е възпитано и се прави от чиста куртоазия. Мъжете намират за привлекателно, когато жената покаже че е финансово независима и иска да поеме инициатива. Но все пак, един мъж не бива да допуска (още на първата среща) жената да плаща сметката. Мили мъже, бъдете кавалери и поемете контрол, жените също харесват качеството на финансовата независимост и поемането на инициатива. Освен това е мило. 

Image title

12. Не използвайте изтъркани фрази.

Изтърканите фрази може да вървят, когато сте в гимназията, но определено след това единственото което правите е да оставяте лошо впечатление със своята неоригиналност. Изтъркането фрази са за тийновете, филмите и хората, които никога повече не искат да излизат на срещи. Не е хитро, не е и готино. 

Image title

13. Правете комплименти. 

Всички обичат комплиментите. Те гъделичкат и мъжкото и женското его, така че чувствайте се свободни да кажете няколко мили думи на човека, с когото сте излезли на среща. Нека бъде нещо просто и ясно и го кажете сякаш наистина ги имате в предвид. Не прекалявайте с комплиментите, някои хора биха го намерили за много дразнещо. 

Image title

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар