Защо връзките в реалния живот не са като по Дисни филмите!

23 Септември, 2014
0 коментара


​Като малки, всички момичета мечтаят за своя чаровен принц. Той е силен и красив и ще ги защитава от всичко лошо на света. Ще живеят в замък в гората, където птичките пеят и пеперудите ги следват навсякъде. 

Обаче, реалния живот не е като в приказките, нито като във филмите на Дисни. Истината е, че изобщо не трябва да се стремите да имате такива връзки и да саботирате щастието си, мили дами. Защо е така? Ето защо:

1. Непълнолетната ви половинка няма да ви спаси от глутница вълци..

493939131_ab3532d3ac_z

Звярът спасява Бел от глутница вълци и я връща обратно в замъка си, където я държи като затворник, докато се влюбят и заживеят щастливо. Ако половинката ви е богат, безработен и непълнолетен звяр, забравете че той ще хукне да ви спасява от вълци, освен ако вие и вълците не сте част от видеоигра и не взима допълнителен живот от спасяването ви.

2. Щастливата и пълноценна връзка не се гради на лъжи. 

9313126991_244f6d4a1e_z

Аладин и Жасмин имат проблеми с казването на истината. Първо, Жасмин се преструва на бездомница, после Аладин на богаташ. Когато откриват, че и двамата лъжат се влюбват и заживяват щастливо до края на живота си. Но в реалния живот успешните връзки не започват и не се градят на лъжи, а на честност.

3. Не трябва да се стремите да се перфектни, само за да бъдете обичани.

5887131854_9ae71e6e21_z

Ариел е полудяла по пренц Ерик и той е толкова повърхностен, че търси перфектното момиче. Ариел сключка сделка да се откаже от гласа си, за да има крака и да е идеалното момиче и да живее дълго и щастливо с принца. Ако Ерик не може да обича Ариел, когато беше русалка, тогава той не си заслужава времето, което тя му отделя. Никой никога не трябва да променя нещо в себе си, за да бъде обичан. Щастливите връзки не се градят на похот и перфектност. 

4. Никога не трябва да се влюбвате в човек, който краде от вас.

5398184379_9d997e9a11_z

В Рапунцел, Флин е лошо момче, а добрите момичета са привлечени от лоши момчета. Но ако наистина лошото момче обича момичето, ще се промени, нали? Просто вижте фактите - Флин е възгордян и краде нещата ви! Може да изглежда изкушаващо, но той ще ви лиши от това, което заслужавате. В истинския живот, добрите момичета, които си падат по лоши момчета, свършват с разбити сърца.

5. Който иска да бъде Бог, няма да се откаже от влиянието си заради вас.

147678796_b39e6b26ca_z

Херкулес се отказва от силите си, за да бъде с Мег, въпреки, че тя го излъга. Напомня ли ви на някого, за когото говорихме преди малко? Повечето мъже предпочитат да бъдат богове. Колко мъже биха се отказали от безкрайната сила и власт, заради една жена? Много малко, за съжаление. 

6. Хората, които живеят в джунглата не изглеждат като Тарзан и Джейн. 

5022610674_8863a77293_z(1)

Не просто не изглеждат като тях, а вероятно дори не искате да срещате хората, които живеят в джунглата. Наистина ли си мислите, че теще бъдат чисти, с перфектна коса и дрехи? Не. Да се люшкаш по лианите и да ловуваш храна е мръсна и потна работа. Сигурно да се целуваш в джунглата, където няма паста за зъби е много гнусно преживяване.  

7. Ако се събудите от целувката на непознат, първата ви реакция ще е да се провикнете. 

3071123890_78846ab37c_z

В Спящата красавица, красивият принц Филип събужда принцеса Аврора от дългия й сън с целувката на любовта. Когато отваря очите си, тя е щастлива да види принца и се влюбва в него. Първо, ако сте си поспали много, дъхът ви едва ли ще е от най-приятните. Никой принц няма да ви целуне. Второ, ако сте събудени по този начин от някого, когото не познавате, първата ви реакция вероятно ще е по-агресивна, от тази да отвърнете на целувката.

Image title

Филмите на Дисни и романсът, който описват, създават един перфектен свят и наистина са едно бягство от реалността. Важно е обаче да помните, че предназначението им не е да ги следвате и да си взимате поуки и съвети от тях за връзките ви в реалния живот. 

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар