8 знака че правите гримирането по-сложно, отколкото е!

29 Септември, 2014
0 коментара

Мили дами, често ли ви се случа да се събуждате много рано сутрин, за да имате достатъчно време да се оправите? Много е лесно да се отплеснеш, докато се гримираш, но повечето жени влагат прекалено много време и усилия за продцедури, които могат да извършат бързо. 

Започвате уж за малко подобрение и освежаване на външния ви вид, но накрая сесията продължава с часове, нали? Ако си мислите, че може би козметичните процедури при вас са излезли от контрол, трябва да преослислите начина, по който се гримирате. ​

1. Използвате повече от един продукт за кожна грижа

Всяка различна стъпка от грижата за кожата отнема време, защото трябва да изчакате абсорбирането преди да продължите нататък. Ако използвате два или повече продукта за омекотяване и овлажняване, трябва да се спрете само на един комбиниран продукт, така няма да губите прекалено много време. Ако все пак решите да използвате повече продукти, най-добре ги нанасяйте вечер.

2. Използвате много цветове, за да създадете перфектния външен вид

You use multiple colors to create the perfect look

Ако се налага да смесвате цветове за да създадете перфектния грим, ще отнеме много време. Всъщност, може да отнеме прекалено много. Независимо какво нанасяте, просто добавяте още излишни минути към времето за разкрасяване. Не използвайте много цветове за постигане на дневен грим, лесно можете да прекалите.

3. Всяка стъпка отнема много време

Every step takes a long time

Трикът към хубавият и бърз грим е да откриете някакви алтернативи, които ще отнемат малко време. Научете различни трикове за бързо, качествено и ефективно нанасяне на грим и ще можете да излезете почти веднага, без забавяне.

4. Използвате 3 различни продукта върху устните си

You use 3 different products on your lips

Пълна загуба на време е за повечето хора да използват молив за уста на устните си, след това да се подготвят и накрая да се нанесе цветен гланц или червило. Ако бързате, няма никаква причина да не се придържате към простата процедура. Използвайте гланц, който придава блясък и цвят, и потегляйте към мястото, където трябва да отидете. 

5. Миете косата си всяка сутрин

You wash your hair each morning

Всъщност е много лошо за косата ви ако я миете всеки ден. Ефектът на шампоана може да изтощи и изсуши косата и да стане причинител на накъсване. За това, сутрин се къпете без косата си. Така пестите ценни минути от сушене и изправяне/накъдряне, които отнемят прекалено много време. Ако все пак искате да миете косата си всеки ден, правете ги вечер. 

6. В грима наблягате най-много на очите

Your eyes are amazing

Повечето жени прекарват най-много време в гримиране на очите, но когато прекарвате прекалено много време в търсене на перфектната форма или цвят, слагането на спирала и залепянето на изкуствени мигли, няма да има кога да се занимавате с останалите процедури за разкрасяване. За по-бързо, използвайте само един цвят сенки, молив и спирала. Ще изглеждате страхотно и няма да губите излишни минути. 

7. Гримовете ви са навсякъде

Your makeup is all over the place

Да сте организирани е най-добрият начин да спестите време сутрин. Ако не можете да откриете гримовете си  ще се бавите винаги. За това, винаги дръжте всичко необходимо на едно място, като кутия или несесер за гримове. 

8. Махате грима си на сутринта

You remove makeup in the morning

Да оставите фон-дьо-тена и грима си докато спите е лоша идея, освен ако не ви харесва да имате запушени пори и пъпчици. Все пак, много жени го правят. Не правете тази грешка! Махнете остатъците от стария грим и ще си спестите много време за почистване на следващата сутрин. 

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар