Да изберем рокля спрямо формата на тялото си?

08 Юли, 2014
0 коментара

Всяка жена може да изглежда разкошно в рокля, независимо от телосложението й. Но не всяка рокля изглежда добре на всяка жена. За да изглеждате невероятно трябва да се съобразявате с формата на тялото си.

Image title

Има различни модели, които са подходящи за различни дамски форми. Жените трябва да са наясно с тези модели, за да направят най-добрия избор за себе си. Ето няколко съвета как да изберете рокля като за вас:

Рокля-риза

Ако имате телосложение тип пясъчен часовник, това е перфектната рокля за вас. Все пак, спрете се на този тип рокли само ако сте напълно щастливи с формата си и съответно ако моделът ви харесва. Този тип рокли не прикриват недостатъци, но са наистина прекрасни, особено ако имате подходяща фигура за тях. 

Image title

Рокля с широка долна част (A-line)

Такава рокля е подходяща за всяка жена, което е страхотно. Обикновено високите жени носят рокли от този тип. A-line роклите не са подходящи за прекалено слаби жени.

Image title

Макси рокля

Ако сте прекалено слаба, трябва да внимавате при избора на този тип широки рокли. Но въпреки тази малка забележка, красивите макси рокли са перфектни за всички, особено за тези, които имат издължен торс. 

Image title

Пеплум рокли

Пеплум роклите са подходящи за жени с по-широки рамене, защото с тях тялото изглежда по-нежно и симетрично. Горната част на този тип рокли създава илюзията за по-широк ханш. Подходяща е и за слабо телосложение.

Image title

Малка рокля (mini)

Перфектна рокля за дребни и слаби жени, които нямат много дълги крака. Този тип рокля набляга на краката и ги кара да изглеждат по-дълги. 

Image title

Загърната рокля (wrap) 

Тази рокля набляга на талията, не на дупето, и е идеалният модел за крушевидно телосложение, където ханшът е значително по-голям от горната част на тялото. Подходяща е и за всички, които искат да акцентират върху пропорциите на тялото си. Този тип рокли намаляват талията и пренасочват вниманието към бюста. 

Image title

Леко набрана рокля (Sheath)

Тази рокля ще ви позволи да скриете поне малко коремчето си, ако сте с тяло тип ябълка. Този тип модели са стегнати, неразтегаеми и разкроени така че да създават усещането за по-малка талия. Просто се уверете, че няма да сложите прекалето тясна рокля или ще ви бъде много трудно да скриете каквото и да е. 

Image title

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар