Лоши навици при разкрасяването

10 Юли, 2014
0 коментара

​Когато говорим за грим, е нормално всеки да има по един-два или повече лоши навици. Не е краят на света ако правите такива грешки от време на време, но повтарянето на тези грешки може да доведе до сериозни дерматологични проблеми, очни инфекции и алергични реакции.

1. Заспиване с грим
Ако забравяте да премахнете грима си преди лягане, това е голям проблем. Порите се запушват и така може да се предизвика появата на акне. За да се оттървете от този лош навик, опитайте се да посещавате банята веднага щом се приберете вкъщи, преди да ви се доспи. Ако мислите, че почистването с лосиони и тоалетно мляко отнема прекалено много време, купете си мокри кърпички за премахване на грим или бебешки кърпички, които да държите до леглото си. По този начин ще можете да премахвате бързо и лесно грима си преди да легнете да спите.

Image title
2. Използване на мръсни четки за грим

Помислете до колко повърхности се докосват четките за грим. Те трябва да се почистват редовно за да не станат магнит за бактерии. Ако продължите да използвате мръсни четки, те ще раздразнят кожата ви или ще причинят сърбеж на очите. Друга причина да се оттървете от този вреден навик е, че поставянето на грима няма да е толкова безупречно, колкото ако използвахте чисти четки. 

Измивайте четките си веднъж седмично с вода и течен сапун, и след това ги оставете да изсъхнат. Добрата грижа за четките удължава ползването им, и спестявате пари защото няма да се налага да ги заменяте често.

Image title

3. Прекалено скубене на веждите

Оформянето и грижата за веждите е ключът към това да изглеждате поддържани. Някои жени се отнасят и ги скубят колкото се може повече. Но не там е проблема. Когато скубете твърде много вашите вежди може напълно да промените лицето си. Ако те са твърде тънки, карат лицето ви да изглежда по-голямо, и могат да ви накарат да изглеждате по-възрастни отколкото сте. Дебелите вежди правят хората по-младолики, споделят експерти гримьори.

За да постигнете перфектната или желаната от вас форма на веждите, опитайте да не се доближавате прекалено много до огледалото. Ако го направите може да изгубите перспективата за това точно колко косъмчета премахвате.

Image title

4. Неправилно поставяне на очна линия

Много жени правят грешката да дърпат нежните си клепачи твърде много за да получат перфектен резултат, когато се слагат очна линия. Дърпането на клепача настрани за да се изглади повърхността може да стане причина за появата на бръчки и да нарани тънката кожа около очите. 

Когато си слагате очна линия дръжте очите си затворени и отпуснати. Не правете просто една дълга продължителна черта, изрисувайте линията с къси и равни докосвания по дължината на клепача и ще получите най-добри резултати. 

Image title

5. Докосване по лицето

Докосването по лицето през деня е нещо, което повечето жени правят несъзнателно, без дори да се усещат.. Честото пипане на лицето води до замърсяване и омазняване, като и на разнасяне на бактерии от пръстите върху кожата. Това води по запушване на порите и може да доведе до дерматологични проблеми. 

Image title6. Стискането на пъпки и черни точки

Никой не обича пъпките и черните точки, но когато започнете да ги стискате, те изглеждат още по-зле и могат да оставят перманентни белези. Научете се да не се поддавате на желанието да се оттървете от тях по този начин. 

Ако имате сериозен проблем, по-добре посетете дерматолог и започнете лечение, или отидете на козметик, който ще ги премахне професионално.

Image title

7. Използване на стари гримове

Гримовете също имат срок на годност. Веднъж отворите ли ги, разкрасителните продукти стават по-податливи на замърсяване и развитие на бактерии. Бактериите могат да причинят не само пъпки и кожни раздразнения, ако сложите стари гримове около очите си, може да предизвикате сериозна очна инфекция. 

Спиралите трябва да се заменят на всеки 3-4 месеца; фон дьо тен и пудрите, както и червилата и гланцовете, издържат около година; гримовете за очи и ружът могат да издържат до 2 години. 

Image title

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар