Модни бедствия в прическите!

07 Юли, 2014
0 коментара

Кои са прическите които трябва да избягваме и можем без да се замислим да наречем модни престъпления? Какви методи за оформяне на прически да не използваме? Как да се справим ако направим грешка с косата си? Ето няколко съвета как да прикрием или поправим тези прически:

Ужасен бритон?

Да скрием бритона: Създайте своя версия на холивудската сирена, Вероника Лейк. Прехвърлете бритона си назад и на една страна. Може да го извиете назад и надолу с маша и да го задържите с фиби или лак за коса. 

Помпадур:  Издърпайте бритона назад, срешете го и използвайте лак или сложете малко гел за да го задържите назад. Почти същият ефект може да се получи и ако опитате да задържите притона с диадеми или фиби, ако си падате по аксесоари за коса. 

Прикрийте:  Носете шапки или ако си падате по ретро стиловете, носете шал. За официални събития опитайте с диадема.

Image title

Цветът не се задържа дълго?

Когато откриете перфектният цвят за косата си, искате да го задържите възможно най-дълго! 

Може да използвате шампоани и балсами за боядисана коса. Друга идея е да си вземете оцветител за коса, те са налични във всички цветове и можете да си ги купите от всеки магазин за козметика. 

Image title

Посещения при фризьора...

Да чакате с месеци или дори години преди отново да посетите фризьор може да има отрицателен ефект върху косата ви. Професионалистите могат да се грижат за косата ви и да ви дават съвети как да я поддържате здрава. Редовното посещение (на всеки 6 седмици) ще ви гарантира по-здрава коса с по-малко накъсване, тъй като при вас няма да съществува проблемът с цъвтящите краища.

Image title

След лоша подстрижка...

Косата може да се оформи по различни начини, взависимост от модното престъпление на фризьора ви. Някои прически могат да бъдат поправени веднага, при други трябва да чакате косата ви да порасне. В такива случаи:

1) Използвайте аксесоари или оформяйте с фиби. Може да смените пътя или да прехвърлите косата от едната страна. 

2) Опитайте да поправите формата с къдрене, изправяне или дифузер.

3) Геловете за коса и лаковете могат да преправят цялата прическа. 

4) Хващането на косата я държи далеч от лицето и ако е достатъчно дълга може да опитате.

Image title

Конска опашка?

Ако косата ви е поне до рамената, можете да си направите конска опашка. Избягвайте силиконови ластици, такива с метални клапси, или да хващате назад мокра коса. използвайте стилизиращи гелове или лакове, когато си хващате косата. И никога не спете на конска опашка!

Image title

Сресването на косата...

Внимавайте да не  опъвате косата си прекалено много, когато оформяте прическа. Косата е много чувствителна на накъсване, асабено когато е мокра. За това, след като я измиете избягвайте да оформяте прически преди да я изсушите. Пробвайте да използвате гребен с широки зъбци. 

Image title


Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи! :-)

Добави коментар